Erste grupa očekuje rast BDP-a Srbije od 0,5 posto u 2013.

Bez autora
Jan 09 2013

Srbija će u ovoj godini imati rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od pola procenta, a u narednoj od 2,5 posto, procenili su analitičari Erste grupe. Procena je da bi pad makropokazatelja u srednjoj i istočnoj Evropi trebalo da se uspori u prvom kvartalu 2013.Prema prognozi Erste grupe, prosečan rast BDP-a u osam zemalja srednje i istočne Evrope (CIE8) u ovoj godini biće 1,3 posto, a u 2014. godini 2,2 posto.

Erste grupa očekuje rast BDP-a Srbije od 0,5 posto u 2013.Srbija će u ovoj godini imati rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od pola procenta, a u narednoj od 2,5 posto, procenili su analitičari Erste grupe.

Kako se navodi u istraživanju te bankarske grupacije “Tržišta i akcije u CIE”, procena je da bi pad makropokazatelja u srednjoj i istočnoj Evropi trebalo da se uspori u prvom kvartalu 2013.

Prema prognozi Erste grupe, prosečan rast BDP-a u osam zemalja srednje i istočne Evrope (CIE8) u ovoj godini biće 1,3 posto, a u 2014. godini 2,2 posto.

Navodi se da je procenjeno da će BDP u Hrvatskoj u ovoj godini, kao i u Srbiji, porasti za pola procenta, a u narednoj godini dva posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik